Предпазване от грип.

Какви предпазни мерки да вземем, за да не се заразим с грип?

Препоръчва се да се избягва близък контакт с болни хора, да се стои на разстояние поне един метър от болни с признаци на грип и да се избягват места, където има много хора, както и да не се посещават без необходимост хора, които са болни.

Важно е да се мият или почистват ръцете често, което ще помогне да се предпази човек от вируса. Измиването на ръцете не трябва да е просто изплакване набързо, а всеки път да продължи най-малко 20 секунди.
 

Важно е да се спазва добра дихателна хигиена. 

Ако човек е болен, трябва да покрива с кърпичка устата и носа си, когато киха и кашля. Препоръчва се когато човек е болен, да остане у дома, да не ходи на работа или на училище, и да ограничи контактите си с други хора.

Ако се използва маска, това трябва да се съчетае с другите мерки за предпазване от предаване на инфекция. Използването на маска от болни за предпазване на околните при условията на епидемичен взрив от грип A /H1N1/ може да спомогне за задържане на дихателни секрети по време на кихане и кашляне, и да намали риска от заразяване на близките контактни лица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар